ARARAT առաջին հայկական կոնյակի կենսագրությունը շռայլության, կրքի ու վարպետության պատմություն է: Գինեգործության մշակույթը Հայաստանում հաշվվում է ոչ մեկ հազարամայակ, սակայն այսօր աշխարհում հայտնի հայկական կոնյակը լույս աշխարհ է եկել միայն XIX դարի վերջին: Ընդամենը քառորդ դար հետո հայկական կոնյակը հասավ միջազգային ճանաչման, իսկ նրա արտադրությունը ձեռք բերեց իրապես կայսերական թափ: Նույնիսկ հեղափոխական ցնցումները ոչ միայն չկարողացան սասանել կոնյակագործության կարևորությունը, այլև ընդգծեցին նրա՝ ազգային արժեք կարգավիճակը: Խորհրդային ժամանակահատվածը աշխարհին նվիրեց ARARAT լեգենդար կոնյակների մի ամբողջ տեսականի, իսկ հայկական կոնյակագործությանը՝ Հրազդան գետի աջ ափին գտնվող նրա հոյակերտ շենքը: 1998 թվականին Երևանի կոնյակի գործարանն ընդգրկվեց միջազգային Pernod Ricard Group ընկերության պրեմիում դասի ալկոհոլային արտադրության համաշխարհային առաջատարի կազմում՝ ARARAT կոնյակների համար միջագգային շուկայում զարգացման նոր հնարավորություններ բացելով: