"Jameson"-ը աշխարհի լավագույն իռլանդական վիսկին է: Այն նաև բարձրակարգ ոգելից խմիչքների տեսականու մեջ ամենաարագն է միջազգային տարածում ստացել: Երբ Ջոն Ջեյմսոնը 1780 թ. հիմնեց ոգելից խմիչքների իր գործարանը, դուբլինյան վիսկին մեծ համբավ էր վայելում աշխարհի բոլոր անկյուններում: Այդուհանդերձ, Ջոնը լի էր աշխարհում լավագույն վիսկին պատրաստելու վճռականությամբ: Իռլանդիան համարվում է վիսկիի ծննդավայրը, և Ջեյմսոնն ընդօրինակեց վիսկիի պատրաստման իռլանդական դարավոր ավանդույթները` իր յուրահատուկ դրոշմը "Sine Metu" (առանց վախի) դնելով նրա արտադրության վրա: Հենց սկզբից նա պնդում էր, որ օգտագործվեն լավագույն բաղադրամասեր` անձամբ ընտրելով գարին և տակառները` լավագույնը որոնելիս չխնայելով ոչ ջանք, ոչ ժամանակ: Նա մեծ գումարներ էր ծախսում լավագույն թորիչ սարքերի վրա` ստանալով եզակի բույրային և համային հատկանիշներով վիսկի: Այն այնուհետ հնեցվում էր հատուկ տակառներում, որպեսզի թե իր որակով, թե համով "“Jameson"-ը գերազանցեր շուկայում առկա բոլոր վիսկիներին: Շուտով Ջոնը մեծ համբավ ձեռք բերեց իր վարպետության և բացառիկ հնեցմամբ իր վիսկիների շնորհիվ և մինչ այժմ խերեսի տակառներում վիսկին հնեցնելու առաջամարտիկներից է համարվում: Այլ գործարաններում դեռևս չէին շշալցնում իրենց արտադրած վիսկին, երբ Ջոն Ջեյմսոնը պնդում էր, որ իրենց պիտակների վրա առկա լինի "John Jameson & Son" մակագրությունը. մակագրություն, որ որակի երաշխիք էր հանդիսանում: Այսպես է, որ այսօր` "Jameson"-ի գործարանի հիմնադրումից 229 տարի անց, այդ պիտակը գերազանց որակի հոմանիշ է դարձել, և Ջոն Ջեյմսոնի` եռակի թորում անցած վիսկին այժմ էլ համար մեկ իռլանդական վիսկին է աշխարհում: