Թեքիլան արտադրվում է կենտրոնական Մեքսիկայի բարձրավանդակում` ագավայի թորված բնանյութից: "Թեքիլայի գինին" առաջին անգամ արտադրվել է դեպի Մեքսիկա արված նվաճողական արշավանքների ժամանակաշրջանում: Հենց նրանք էին, որ թորման գործընթացն իրենց հետ բերեցին Մեքսիկա. նրանք թորում էին ավանդական մեքսիկական խմիչք` "pulke"-ն` ստանալով աշխարհի առաջին թեքիլաները: Անվիճելի է, որ ոչ մի ուրիշ ոգելից խմիչքի հետ կապված այդքան պատմություններ, ավանդույթներ ու լեգենդներ չկան, ինչքան թեքիլայի: Այն "աստվածային նեկտարն է"` մարմնավորելով Մեքսիկայի անցյալն ու ներկան, նրա մշակույթն ու ավանդույթները: Օլմեկների հին քաղաքակրթությունը մեծ կարևորություն էր տալիս արարողություններին և տոնակատարություններին, որոնց ժամանակ միայն ընտրյալներն իրավունք ունեին համտեսելու "աստվածային նեկտարը": "Olmeca" թեքիլայի բացառիկ համը իսկական վայելք է այս խմիչքն ըմպողների համար: Այն արտադրվում է Մեքսիկայում, Ալթոս դե Խալիսկո տարածաշրջանի սրտում տեղակայված "Destileria Colonial" գործարանում` թեքիլա պատրաստող վարպետների` մաեստրո թեքիլերոների (Maestro Tequilero) հմուտ հսկողության և ղեկավարության ներքո: Այստեղ "Olmeca"-ի բարձր որակն ու արտադրական գործընթացի յուրաքանչյուր փուլը խստորեն պահպանվում և վերահսկվում են: "Olmeca" թեքիլայի ողջ տեսականին իր որակական հատկանիշներով և արտադրության գործընթացի կազմակերպման ընթացակարգով գերազանցում է Թեքիլայի վերահսկողական խորհրդի ("Tequila Regulatory Council") պահանջները: Վերջինս անկախ մարմին է, որը վերահսկում և պահպանում է թեքիլայի ծագման հարանունությունը: