...Ցույց տալ ավելին Ցույց տալ ավելի քիչ

Էրեբունի 50 տարեկան՝ ARARAT շարքի նոր ուլտրապրեմիալ կոնյակ

Էրեբունի 50 տարեկան՝ ARARAT շարքի նոր ուլտրապրեմիալ կոնյակ

Երևանի կոնյակի գործարանի նոր Էրեբունի 50 կոնյակը համալրում է ARARAT-ի ուլտրապրեմիալ հավաքածուն, որի սկիզբը 2015 թվականին դրվել է Էրեբունի 30 կոնյակի թողարկմամբ:  Կոչված լինելով հնագույն ամրոցի պատվին, որը դարձել է Հայաստանի սիրտը՝ Էրեբունի հավաքածուն արտացոլում է ARARAT կոնյակների առանցքն ու էությունը:

Այն ARARAT-ի ներկայիս շարքի ամենահնացված կոնյակն է՝ վառ, հագեցած, անկրկնելի էջ   հայկական կոնյակագործության 130-ամյա պատմության մեջ:

Էրեբունի 50 արտահայտիչ կուպաժն ավելի քան 50 հազվագյուտ սպիրտների ներդաշնակ համադրություն է, որոնցից ամենահինը՝ Երևանի կոնյակի գործարանի գանձարանի հազվագյուտ նմուշը, 104 տարեկան է: Արևով օծված Էրեբունի 50-ը ARARAT շարքի գագաթնակետն է, քանզի այս կուպաժի սպիտներից յուրաքանչյուրն արտադրված է արևով ողողված և հաճախ «կյանքի օրրան» անվանվող Արարատյան դաշտավայրում աճող էնդեմիկ հայկական խաղողից:   

«Տարբեր երկրներում Էրեբունի 50 տարեկան կոնյակի հայտնվելը կամրապնդի ARARAT-ի առաջատար դիրքը որպես ողջ աշխարհում պրեմիում դասի ներկրվող կարևորագույն բրենդիներից մեկը: ARARAT-ն առավել ցայտուն է ներկայանում ուլտրապրեմիում կարգում՝ հայկական կոնյակի սիրահարների համար բացահայտելով նոր բացառիկ համ: Էրեբունի 50-ը Երևանի կոնյակի գործարանի գանձարանում պահվող հազվագյուտ սպիրտների բացառիկ կուպաժ է: Ոգեշնչվելով պերճանքի խորհրդանիշ հանդիսացող Էրեբունի փառահեղ ամրոցով և Հայաստանի բնության առատությամբ ՝ այս 50 տարեկան կուպաժը դարձել է ժառանգության և վարպետների իրական կրքի բուն էությունը՝ բացահայտելով  ARARAT կոնյակների նոր, բացառիկ եզրը»,- նշում է Երևանի կոնյակի գործարանի վաճառքների և շուկայավարության տնօրեն Կարին Մադելրիոն:  

Էրեբունի 50-ը ներկայացված է բացառիկ դեկանտերով, որը ստեղծվել է ֆրանսիացի դիզայներ Ֆիլիպ Սեի կողմից:

«Էրեբունի 50-ի պես արտադրանքի համար առավել հարմար փաթեթավորում ստեղծելիս ինձ գրավեց Հայաստանի աութենտիկ խորհրդանիշները նորովի ներկայացնելու գաղափարը, մասնավորապես՝ օբսիդիանը, որպես հայկական հողի սև ադամանդ և արևը՝ առատաձեռնության իրական արտահայտում: Հենց այս ջերմությունն եմ ես արտահայտել ոսկե մասերում, որոնք հիշեցնում են հին աստվածների խորհրդանշական թևերը, և ում պատկերները մինչ օրս զարդարում են Էրեբունի ամրոցի հարթաքանդակները: Այդ պատճառով դեկանտերն իրենից ներկայացնում է երկու գույների՝ սևի և ոսկեգույնի մինիմալիստական, բայց և պերճախոս հակադրություն», - ընդգծում է Ֆիլիպ Սեն:

Անգին ժամանակ, առատաձեռն բնություն և հղկված վարպետություն՝ ARARAT-ն անզուգականությամբ օժտած ինքնատիպ միություն:

«Շքեղ: Բացառիկ: Կատարյալ: Էրեբունի 50-ը անվերջ բացահայտումների սկիզբ է: Այս կոնյակի հարուստ համը նրբագեղ արաբեսկ է, որի ողջ գեղեցկությունը կարող են գնահատել վայելքի իրական գիտակները: Հազվագյուտ սպիրտների ազնվական համադրությունը դարձնում է այս կուպաժն հիրավի բացառիկ և պարգևում է հագեցած սաթե գույն կարմիր փայտի և ոսկու շողքով: Այն ունի անկրկնելի համահոտային փունջ, որտեղ նկատելի են ծիրանաչրի, սալորի և մեխակի երագները: Մետաքսյա պարուրող համը երանգավորված է  բոված պնդուկի և շոկոլադի ալիքներով:   Երկար հետհամի ժամանակ նկատելի է ժամանակի դրած կնիքը՝ հին կաղնու տտիպությունը», - պատմում է Երևանի կոնյակի գործարանի արտադրության տնօրեն Համլետ Անտոնյանը՝ Էրեբունի 50-ի հեղինակը:

Էրեբունի 50 տարեկան՝ ARARAT շարքի նոր ուլտրապրեմիալ կոնյակ Էրեբունի 50 տարեկան՝ ARARAT շարքի նոր ուլտրապրեմիալ կոնյակ Էրեբունի 50 տարեկան՝ ARARAT շարքի նոր ուլտրապրեմիալ կոնյակ

Նորություններ mini Միջոցառումներ

Բոլոր Նորությունները