...Ցույց տալ ավելին Ցույց տալ ավելի քիչ

Գինու և պանրի համադրման վարպետություն՝ ուղեցույց յուրաքանչյուր առիթի համար

Գինու և պանրի համադրման վարպետություն՝ ուղեցույց յուրաքանչյուր առիթի համար

Գինին ու պանիրը հաճախ համադրվում են և բարելավում միմյանց համային նոտաները։ Շատ պարզ թվացող այս համադրությունը կարող է լինել շատ նուրբ և էլ ավելի հաճելի դարձնել ինչպես խմիչքի, այնպես էլ պանրի համը: Այս ուղեցույցում մենք կանդրադառնանք հիմնական սկզբունքներին և կառաջարկենք գործնական խորհուրդներ՝ գինի ու պանիր համադրելու համար:

 

Գինին և պանիրը համադրելու հիմունքները

 

Շատերը գինի և պանիր համադրում են ըստ սեփական ճաշակի, բայց, եկեք տեսնենք, թե ինչպես կարելի է համադրել այս երկու շա՜տ տարբեր տարրերը։

 

1. Տեքստուրա: Պանրի տեքստուրան և գինու մարմինը շատ կարևոր են։ Սահմանափակ գինիները, ինչպիսիք են Սավինյոն Բլան կամ Պինո Գրիջիոն, սովորաբար լավ համադրվում են փափուկ և կրեմանման պանրերի հետ, ինչպիսիք են Բրի կամ Կամեմբերտը։ Մյուս կողմից, ավելի հարուստ և լիակատար գինիները, ինչպիսիք են Կաբերնե Սավինյոնը կամ Շարդոնեն, լրացնում են հին, ամուր պանիրներին, ինչպիսիք են Չեդդերը կամ Գրույերը։

 

2. Համային նոտաներ: Գինու համային նոտաները պետք է լրացնեն, ոչ թե գերազանցեն, պանրի համերը։ Օրինակ՝ պտղային և թույլ թթվային գինիները լավ համադրվում են սուր պանիրների հետ, մինչդեռ համարձակ, տանիներով գինիները, ինչպիսիք են Բորդոն, լավագույնս համադրվում են ուժեղ համով, հին պանիրների հետ։

 

3. Բալանս և հակադրություն: Հակադրություն և բալանս՝ թթվայնության, քաղցրության, աղիության և ճարպի միջև՝ շատ կարևոր են։ Քանի որ բարձր ճարպ ունեցող պանիրները կարող են պահանջել բարձր թթվայնություն ունեցող գինի՝ խորը համը կտրելու համար։ Աղի պանիրները, ինչպիսիք են կապույտ պանիրը, ավելի լավ են համադրվում քաղցր գինու հետ, օրինակ՝ Սոտեռնի։

 

Գինու և պանրի համադրում՝ ըստ պանրի տեսակի

 

Պանրի տեսակը կարևոր դեր է խաղում գինու և պանրի համադրության մեջ։ Փափուկ պանիրները, ինչպիսիք են Բրի, Կամեմբերտը և այծի պանիրը, ունեն կրեմանման տեքստուրա և նուրբ համ, ուստի լավագույնս համադրվում են թեթև, թարմ գինիների հետ։ Սավինյոն Բլան, Շարդոնե (ոչ հնեցված) կամ Շամպայնը հատկապես լավ համադրվում են այս պանիրների հետ, քանի որ իրենց թթվայնությունը լրացնում է պանրի համը։ Այս համադրությունները կատարյալ են ոչ պաշտոնական հավաքույթների կամ ընթրիքի նախուտեստների համար։

 

Գաուդա, Գրույեր և Մանչեգո պանիրների տեսակներն ունեն  ավելի համալրված, բարդ և ընկույզային համ։ Դրանք լավագույնս համադրվում են միջին մարմնով գինիների՝ Մերկլո, Պինո Նուար կամ թեթև Շարդոնեի հետ։

 

Ինչպիսիք են Չեդդերը, Պարմեզանը կամ Պեկորինո Ռոմանոն, իրենց խիտ, հարուստ համով պահանջում են ուժեղ և տանիներով գինիներ՝ Կաբերնե Սավինյոն, Զինֆանդել կամ Բարոլո։ Այս գինիները իրենց կառուցվածքով և տանիներով լավ համադրվում են պանրի համի հետ և կատարյալ են պաշտոնական ընթրիքների կամ խնջույքների համար։

 

Մի քանի խորհուրդ, թե ինչպես համադրել գինին և պանիրը

 

Եթե նման համադրություններում չունեք փորձ, ապա կարող եք սկսել թեթև պանիրներից և գինիներից։

 

Հաշվի առեք տարածաշրջանը՝ գինիներն ու պանիրները, որոնք գալիս են նույն տարածաշրջանից, հաճախ ամենալավն են համադրվում։ Օրինակ՝ Ֆրանսիական Բրի-ն և Բորդոյի գինին կամ Իտալական Պեկորինոն ու Կիանտի գինին առաջարկում են հարմոնիկ համադրություններ։

 

Փորձարկեք տարբեր տեքստուրաներ։ Կրեմանման պանիրը հիանալի համադրվում է թեթև, թարմ սպիտակ գինու հետ, մինչդեռ փշրված պանիրը կարող է պահանջել ավելի կառուցվածքային կարմիր գինի։

 

Համադրությունները լիարժեք վայելելու համար, փորձարկեք ճիշտ ջերմաստիճանում։ Համոզվեք, որ պանիրները մատուցվում են սենյակային ջերմաստիճանում, իսկ գինիները պետք է սառեցված լինեն (սպիտակ գինիները) կամ մի փոքր սենյակային ջերմաստիճանից ցածր (կարմիր գինիները)։

 

Ամփոփենք

 

Գինու և պանրի համադրությունն արվեստ է, որը թույլ է տալիս ուսումնասիրել համերի և տեքստուրաների աշխարհը։ Համադրություններ ստեղծելիս, չկան հատուկ կանոններ, որոնց պետք է հետևել։ Կան միայն սեփական ճաշակն ու ավելի լավ համադրություն ստեղծող օրինակներ։ Այսպիսով, ազատ եք ստեղծել նոր համադրություններ, ինչպես նաև փորձարկել արդեն իսկ սիրված տարբերակները։

 

 

 
Գինու և պանրի համադրման վարպետություն՝ ուղեցույց յուրաքանչյուր առիթի համար Գինու և պանրի համադրման վարպետություն՝ ուղեցույց յուրաքանչյուր առիթի համար

Նորություններ mini Միջոցառումներ

Բոլոր Նորությունները