...Ցույց տալ ավելին Ցույց տալ ավելի քիչ

Խորհուրդներ, որոնք կօգնեն ընտրել ճիշտ գինի ձեր Զատկի տոնական սեղանին համապասխան

Խորհուրդներ, որոնք կօգնեն ընտրել ճիշտ գինի ձեր Զատկի տոնական սեղանին համապասխան

Քրիստոս հարյավ ի մեռելոց. Օրհնյալ է Հարությունը Քրիստոսի։ Սուրբ Զատիկն այն յուրահատուկ տոնն է, որի ընթացքում, ողջունելիս՝ օգտագործում ենք հենց այս արտահայտությունները։

Կրոնական այս տոնը գարնանային ամենասպասված տոներից մեկն է և խորհրդանշում է Քրիստոսի հարությունը։ Տոնի ընթացքում առանցքային դեր ունեն մի շարք ուտեստներ՝ բրինձ, ձուկ, սպանախ, կաթնահունց, ղափամա և, իհարկե ձու։ Այս ուտեստները համադրվում են նաև խմիչքների հետ, որոնցից ամենահայտնի և խորհրդանշական ընտրությունը հենց կարմիր գինին է։ Այսպիսով, ինչպե՞ս համադրել կարմիր գինին Սուրբ Զատկի ընթացքում, ո՞ր ուտեստներն են ստեղծում կատարյալ համադրություն։

Կարմիր գինի սբ․ Զատիկ

Կարմիր գինին ունի բազում տեսակներ՝ չոր, թնդեցված, կիսաքաղցր և այլն։ Այս տեսակներից յուրաքանչյուրը հիանալի համադրություն է ստեղծում Զատկի ընթրիքի հետ։

Չոր կարմիր գինի. Ընտրում ենք Զատկի գինի

Գինու քաղցրությունը կախված է խմորման ընթացքում մնացորդային շաքարի քանակությունից։ Չոր կարմիր գինու բաղադրությունում շաքարի մակարդակը կազմում է 1%-ից քիչ, այսինքն՝ 9-10 գրամ՝ մեկ լիտրում։ Համի չորությունը նաև պայմանավորված է գինու բաղադրության մեջ օրգանական բաղադրիչներից, օրինակ՝ տանինից, որը խմիչքին փոխանցում է չոր համային նոտաներ։

Չոր կարմիր գինու տեսակները. Ի՞նչ ընտրել սուրբ Զատկին

  • LOIMER "Gluegglich" Rot - Խաղողից պատրաստված չոր կարմիր գինի ՝ 24 ամիս հնեցմամբ։ Ավստրիական գինին կարող ենք նկարագրել թարմեցնող հատկություններով և հասուն մրգերի նոտաներով։
  • ALVARO PALACIOS Petalos Del Bierzo - Իսպանական չոր կարմիր գինին, նույնպես, պատրաստված է խաղողից և ունի 12 ամիս հնեցում։ Խմիչքը կարող ենք նկարագրել հասած ազնվամորու, ուրցի և վանիլինի համային խառնուրդներով, ինչպես նաև թարմ, փխրուն և հյութալի հատկանիշներով։
  • ALVARO PALACIOS Camins Del Priorat - Իսպանիայի Ռիոխա շրջանում արտադրվող չոր կարմիր գինի, որը պարունակում է մոշի, ազնվամորու, և մի շարք բույսերի ու սպիտակ պղպեղի բույրերի համադրություն։ Գինին համտեսելիս կարելի է զգալ արտադրության գերազանցությունը, որը խմիչքին փոխանցում է սատինե կառուցվածք։ Այսպիսով, յուրահատուկ համով գինին հիանալի լրացում է Ձեր Զատկի սեղանին։
  • BODEGAS FAUSTINO "Faustino VII" Rioja - Չոր կարմիր գինին արտադրվում է Իսպանիայում՝ լավագույն գինիների տեսակներից։ Այն նույնպես, կարող եք համադրել Զատկի մի շարք ուտեստների հետ, ինչպես ձկան, այնպես էլ բուսական ուտեստների հետ, ինչի դեպքում գինու հարուստ համը ուտեստին կփոխանցի կատարյալ համային նոտաներ։

Վինո&Վինո ընկերությունում Դուք կգտնեք չոր կարմիր գինիների հարուստ տեսականի, որոնցից յուրաքանչյուրը կհամալրի սուրբ Զատկի Ձեր տոնը։

Թնդեցված կարմիր գինի

Ի տարբերություն հասարակ կարմիր գինիների, թնդեցված կարմիր գինիները պարունակում են ալկոհոլի ավելի բարձր մակարդակ՝ 16 - 20% կամ ավելին։ Թորված սպիրտի շնորհիվ, գինին ձեռք է բերում ավելի ջերմացնող և հարուստ համ։ Այս գինիները սովորաբար ունեն քաղցր կամ կիսաքաղցր համ, կախված արտադրության ոճից և տեխնիկայից։

Թնդեցված կարմիր գինու տեսակները

  • NIEPOORT Porto Vintage 2009 - Խաղողի այս տեսակն արտադրվում է Պորտուգալիայում և արտադրվում է յոթից ավելի կարմիր խաղողների տեսակներից։ Հնեցվում է երկու տարի՝ կաղնեփայտե տակառների մեջ։ Կարմիր գինին համտեսելիս նկատելի է մրգային բույրը, ապա պղպեղի համադրությունը։
    NIEPOORT Porto Tawny - Գինու այս տեսակը, նույնպես, արտադրվում է յոթից ավելի տեսակներից, սակայն հնեցվում է մի փոքր ավելի երկար՝ 3․5 տարի։ Հնեցման ընթացքում գինին կաղնեփայտե տակառներում հասունացնում է համի կատարելությունը և ըմպողին փոխանցում խիտ համերի և բեւյրերի հագեցվածություն:
  • NIEPOORT The Junior Ruby Port - Գինու այս տեսակը հասունանում է երեք տարի, ինչի ընթացքում խիտ հագեցվածություն է ձեռք բերում։ Խմիչքը կարող ենք նկարագրել հիանալի բույրով, որը նաև տրամադրում է շոկոլադի ակնարկներ։ Իսկ գույնը մուգ կարմիր է՝ լի մուգ մրգային երանգներով։

Թնդեցված կարմիր գինիները հասանելի են հարուստ համային նոտաներով, որոնք կարող են արտահայտել ինչպես բալի, այնպես էլ այլ հատապտուղների համեր։ Այսպիսով, Ձեր նախընտրելի տարբերակը հիանալիորեն կհամալրի տոնական սեղանը։

Կիսաքաղցր կարմիր գինի

Կիսաքաղցր գինիները պարունակում են քաղցրության և դառնության կատարյալ համադրությունը։ Այս գինիները հաճախ պարունակում են դեղձի, խնձորի կամ այլ մրգերի համային նոտաներ։

Կիսաքացր գինու տեսակները

  • MIJNABERD Akoom Pomegranate - Հայկական մրգային գինին ունի խիտ հագեցվածություն։ Այն համտեսելիս կարելի է զգալ թարմեցնող թթվայնություն և նռան ուժգին բույր։ Խմիչքը թողնում է հետհամային հաճելի զգացողություն, որը ներառում է նռան հատիկների նուրբ համը։
  • KOTOSH Cherry - Թեթև հագեցվածության մրգային գինի՝ արտադրված Հայաստանում։ Խմիչքն ունի հարուստ կարմիր գույն և 15% ալկոհոլի առկայություն։ Այն կարող է հեշտությամբ համադրվել Զատկի բուսական ուտեստների հետ։

Կիսաքաղցր գինիների համը կարող է տարբերվել՝ կախված խաղողի տեսակից, արտադրման տեխնիկայից և հնեցման տևողությունից։

Ամփոփում

Գինիների տեսակները կարող են համադրվել բուսական, ինչպես նաև մսային ուտեստների հետ։ Դրանք կարող են հարստացնել ուտեստի համը և դառնալ անփոխարինելի համալրում։

Այսպիսով, Զատկի կատարյալ գինի ընտրելու համար կարող եք այցելել Վինո&Վինո խմիչքների մասնագիտացված խանութ-սրահ և ձեռք բերել Ձեր նախընտրած համադրությունը։

Նորություններ mini Միջոցառումներ

Բոլոր Նորությունները