...Ցույց տալ ավելին Ցույց տալ ավելի քիչ

Տեկիլա․ Մեքսիկական մշակույթի և ավանդական ոգու խորհրդանիշ

Տեկիլա․ Մեքսիկական մշակույթի և ավանդական ոգու խորհրդանիշ

Մեքսիկական մշակույթն ու ժառանգությունը խորհդանշող խմիչք, որն ունի ավելի հին արմատներ, քան մենք պատկերացնում ենք։ Ասում են, որ խմիչքն առաջին անգամ հիշատակվել է Ացտեկների կողմից, ովքեր այն պատրաստում էին Ագավա բույսի տերևներից։ Իսկ իսպանացիների ներխուժումից հետո, այն ենթարկվեց ավելի խորացված արտադրության, շարունակելով լինել սիրված մինչև մեր օրեր։

Այսօր խմիչքը վերագրվում է Մեքսիկական խորը մշակույթի և նրա վառ ֆիեստաների հետ, շատերի համար արտացոլելով հենց Մեքսիկայի էությունն ու հին սովորույթները։

Տեկիլան և Մեքսիկական Մշակույթը

Ինչպես արդեն գիտենք, խմիչքի այս տեսակը պատրաստվում է Ագավա բույսից, սակայն հարկ է նշել, որ դրա բաղադրության գլխավոր մասնիկներից են նաև մեքսիկացիների ջերմ արհեստավարժությունը և հողերի հարուստ պաշարը։

Պատրաստման գործընթացն իրենից ներկայացնում է Ագավայի հյութի , եփումը, իսկ հետո խմորումը, որի արդյունքը գրավել է ինչպես մեքսիկացիների, այնպես էլ ամբողջ աշխարհի ուշադրությունը։

Վաղ ժամանակներում այս գործընթացն իրականացվում էր ձեռքով, իսկ հիմա՝ տեխնոլոգիաների զարգացման դարաշրջանում, արտադրության գործընթացը անցել է  մեքենայացվածի։

Ագավա Բույսի Առանձնահատկությունը

Տեսքից կակտուս հիշեցնող բույսը շատերը նախընտրում են օգտագործել հասած ժամանակ, քանզի նրանք պնդում են, որ հասած բերքն արտադրում է գերազանց տեկիլա ։ Սա պայմանավորված է բույսի հասած պինայից, որը պարունակում է շաքարի ավելի բարձր մակարդակ։ Սակայն, հարկ է նաև նշել, որ որոշ արտադրողներ բույսը նախընտրում են նաև ոչ լիովին հասած վիճակում։

Այսպիսով, Ագավայի հասունության մակարդակն ազդում է տեկիլայի համի վրա: Օրինակ, ավելի քիչ հասուն Ագավան հակված է արտադրել ավելի պարզ տեկիլա, որը կունենա բուսական նուրբ նոտաներ։ Մինչդեռ, չափից ավելի հասուն ագավան արտադրում է ավելի քաղցր և լիարժեք տեկիլա, որն էլ պայմանավորված է նրանով, որ չափազանց հասուն ագավանները (նաև հայտնի որպես սոբրե մատուրո), սկսում են արտադրել թթուներ, որոնք տալիս են համային լրացուցիչ բազմազանություն, սակայն նրանք նաև պարունակում են մի փոքր քացախի նոտաներ:

Այն ապրանքանիշները, որոնք արտադրում են պրեմիում դասի տեկիլա, պնդում են, որ արտադրության մեջ օգտագործվող Ագավան աճեցվում է թորման գործարանին պատկանող կամ վարձակալված հողերում: Ինչն էլ նրանց թույլ է տալիս լիովին վերահսկել բույսերի խնամքը։ Բույսը կտրելուց հետո այն ենթարկվում է եփման գործընթացի, որի ընթացքում կիրառվում են գոլորշու վրա տաքացվող վառարաններ, որոնց շնորհիվ էլ Ագավան ենթարկվում է դանդաղ եփման գործընթացի, տևելով մոտ 2 օր։

Մշակույթի Արտացոլումը Մեկ Շշում

Այսօր, սիրված խմիչքի արտադրությանն են նվիրված բազմաթիվ գործարաններ, ահա դրանցից մի քանիսը, որոնք իսկապես պահպանել են խմիչքի ստեղծման սովորույթները, շուկային ներկայացնելով իրական տեկիլայի բնույթը։

  • AVIÓN REPOSADO․ Ապրանքանիշը հպարտանում է իր փոքր խմբաքանակի արտադրությամբ և մանրուքների նկատմամբ կատարյալ ուշադրությամբ: Խմիչքը մասնավորապես հնեցվում է վեց ամսով, ապահովելով կատարյալ հավասարակշռություն եփված ագավայի փափկության և կաղնե տակառի ծերացման արդյունքում առաջացած բարդության միջև: Համային հարթ համադրությունը և բալի, դեղձի ու տանձի համային նոտաները խմիչքը դարձնում են տեկիլայի սիրահարների առաջին ընտրությունը:
  • OLMECA Blanco․ Վառ և համեղ բաղադրություն ունեցող տեկիլայի տեսակ, որը համարվում է նաև այս խմիչքի տեսակի մաքրության մարմնավորումը։ Թորված է 100% կապույտ ագավայից, որը խմիչքին հաղորդում է մաքուր համ, այն ուղեկցվում է մաքուր ցիտրուսի և սև պղպեղի համադրությամբ։ Կարելի է ըմպել որպես առանձին խմիչք, այնպես էլ պատրաստել թարմացնող Մարգարիտայի հիմք։
  • OLMECA ALTOS Reposado. Olmeca-ի արհեստագործական գործընթացների և Los Altos de Jalisco-ի ավանդույթների միություն, որն ունի հարուստ համային նոտաներ։ Կաղնե տակառներում 6-8 ամիս հնեցված Olmeca Altos Reposado-ն առաջարկում է թարմ Ագավայի համերի և կարամելի ու կարագի նրբերանգների կատարյալ խառնուրդ: Որոշները, տեկիլայի այս տեսակը համարում են մեքսիկական ժառանգության իրական համը

​Տեկիլան, իր հարուստ ընտրության տեսականիով, ավելին է քան հասարակ խմիչքը։ Այն հարուստ պատմություն արտացոլող խմիչք է, որը կատարելագործման է ենթարկվել դարեր շարունակ։ Ինչի շնորհիվ էլ, այսօր մեզ հասանելի է դարերի պատմության և ժամանակակից լուծումների համային խառնուրդը, որը ներկայացնում է մեքսիկական հարուստ մշակույթն ու պատմությունը։ Տեկիլա պատվիրել կարող եք նաև օնլայն, պարզապես այցելելով մասնագիտացված կայք, որտեղից կկարողանաք ձեռք բերել վերը նշված խմիչքներից ձեր նախընտրելի տեսակը։

Տեկիլա․ Մեքսիկական մշակույթի և ավանդական ոգու խորհրդանիշ Տեկիլա․ Մեքսիկական մշակույթի և ավանդական ոգու խորհրդանիշ

Նորություններ mini Միջոցառումներ

Բոլոր Նորությունները