Ամանորի հետհաշվարկը հարող ենք համարել սկսված։ Ժամանակն է որոշել նրբագեղ գինիների և համեղ ուտեստների տպավորիչ համադրություններ, որոնք կդառնան Ամանորը դիմավորելու գլխավոր տարրերից մեկը։
Տոնական տրամադրությունը սկսելու և այն անմոռանալի դարձնելու համար առանձնացրել ենք գինու և ուտեստի համադրման մի քանի օրինակներ։
VIGNETI DEL SALENTO Leggenda 2019 Primitivo di Manduria DOC
Խաղողի հիմնական տեսակը, որից պատրաստվում է այս գինին՝ Պրիմիտիվոն է, որից պատրաստվում են շատ այլ թունդ և լիարժեք կարմիր գույն ունեցող գինիներ։ Պրիմիտիվոյի գինիները հաճախ ցուցադրում են հասուն մրգային համեր, ներառյալ մուգ հատապտուղները, ինչպիսիք են մոշը և սալորը:
Գինին կարող է նաև ցուցադրել համեմունքների, ծխախոտի և երբեմն շոկոլադի նոտաներ: Այն համտեսելիս հնարավոր է զգալ խմիչքի հարուստ համն ու թավշյա թեթևությունը։
Ուտեստներ
-
Խորոված միս. Գինին գերազանցապես լրացնում է խորոված միսը: Այն կարելի է փորձել հյութալի սթեյքի, խորովածի կողիկներ կամ խորոված նրբերշիկների հետ:
-
Պանրի տեսակներ․ Գինին հիանալի համադրություն է կազմում նաև պանրի որոշ տեսակների հետ։ Այն հատկապես կարող եք փորձել Պեկորինո և Պարմեզան պանիրների հետ, որոնք ունակ են շեշտել և բարձրացնել խմիչքի յուրահատկությունը։
-
Միջերկրական խոհանոց. Հաշվի առնելով խմիչքի իտալական ծագումը, Primitivo di Manduria-ն կարող է հիանալի համընկնել միջերկրածովյան ուտեստների հետ:
-
Շոկոլադե աղանդեր. Գինու հասած մրգերը և երբեմն շոկոլադե նոտաները կարող են այն դարձնել շոկոլադի վրա հիմնված աղանդերի կամ մուգ շոկոլադի հիանալի ուղեկիցը:
FANTINI Sangiovese Terre di Chieti
Գինի կարմիր, որն արտադրվում է Terre di Chieti տարածաշրջանում՝ հարավային Իտալիայի Աբրուցո շրջանում: Գինին արտադրողը Fantini-ն է, ով ճանաչված է Իտալիայի տարբեր շրջաններից բարձրորակ գինիներ արտադրելու իր տաղանդով՝ ընդգրկելով ինչպես ավանդական, այնպես էլ ժամանակակից գինեգործության տեխնիկան:
Sangiovese գինիները հայտնի են իրենց վառ թթվայնությամբ, չափավոր դաբաղանյութերով և համային պրոֆիլների լայն տեսականիով, ներառյալ բալի, ելակի, սալորի և բուսական նոտաներով:
Ուտեստներ
-
Բանջարեղենային ուտեստներ. Գինու թթվայնությունը և կարմիր մրգերի համը այն դարձնում են բանջարեղենային ուտեստների համար հիանալի ուղեկից։ Խմիչքը նաև կարելի է համադրել բազում աղցանների հետ։
-
Բուսական բաղադրիչներով ուտեստներ․ Գինիի այս տեսակը հաճախ լրացնում է բուսական բաղադրիչներ պատունակող ուտեստներին։ Կարող եք փորձել այնպիսի բաղադրատողմերի հետ, որոնք պարունակում են խնկունի, ուրց կամ օրեգանո:
-
Խորոված միս. Հաշվի առնելով այս գինիի թթվայնությունը, այն կարող եք համադրել խորոված միս պարունակող ուտեստների հետ։ Հիանալի համադրություն է կազմում հատկապես խորոված հավի հետ։
BODEGAS PROTOS AIRE DE PROTOS ROSÉ
Գինին արտադրվում է գերազանց այգիներում աճող խաղողից, որտեղ բարձրության, կլիմայի և հողի համադրությունը նպաստում է գինու յուրահատուկ բնույթին։ Խաղողը, որից պատրաստվում է AIRE DE PROTOS ROSÉ-ն՝ Tempranillo-ն է, որն աճում է Ռիբերա դել Դուերոյի չոր կլիմայական պայմաններում:
Գինու արտադրության գործընթացը ներառում է ավանդույթների և նորարարության համաձուլվածք։ Խմիչքը ենթարկվում է պատշաճ հնեցման, ինչի ընթացքում էլ այն ձեռք է բերում նուրբ վարդագույն երանգը։
Գինի, որն ունի ազնվամորու և ելակի համեր և բույրեր, ինչպես նաև ծաղկային նուրբ երանգ։
Ուտեստներ
-
Խորոված ծովախեցգետին․ Ի շնորհիվ գինիի թթվայնության, այն հիանալի համադրություն է կազմում քաղցր կաղամբի հետ, ինչպես նաև թարմ աղցանների հետ։ Աղցանի բաղադրության մեջ նաև կարող եք ավելացնել ցիտրուսային համեր, որոնք ուտեստին կտան համային հավելյալ նոտաներ։
-
Caprese Skewers․ Դասական համադրություն թարմ մոցարելլայի, չերրի լոլիկների, և ռեհանի հետ։ Գինու թթվայնությունը հատկապես հաճելի է պանրի կրեմային խառնվածքի հետ համադրելիս, ինչի արդյունքում ստեղծվում է համերի բալանսավորված ալիք։
-
Սաղմոնի թարթառ. Հում սաղմոնի նուրբ համերը թարթարում լրացնում են կարմիր հատապտուղների նոտաներին: Ձկան յուրահատուկ համը դրական մեծ ազդեցություն ունի գինու թթվայնության վրա, ինչի շնորհիվ ծովամթերքի սիրահարները կարող են փորձել համային տպավորիչ պայթյունը։
MIJNABERD AKOOM Pomegranate
Միջնաբերդ գինեգործարանը գտնվում է Հայաստանում և ունի արևով թաթախված խաղողի այգիներ, որոնցից պատրաստված գինին հնարավոր է համտեսել ընդամենը կայքում գրանցելով պատվեր։
Գինին արտացոլում է հայկական գյուղատնտեսության իսկությունն ու կենսունակությունը: Իսկ համային տեսանկյունից այն կարող ենք նկարագրել որպես հյութալի նռան գինի, որը ստեղծում է թարմության և համային հարուստ գամմայի միախառնում։
Ուտեստներ
-
Խորոված հավ․ Եկեք պատկերացնենք խորոված հավի ախորժելի համը և նռան գինիի կտրուկ նոտաները։ Ուտեստի այս տեսակին կարելի է նաև նախապես ավելացնել համեմունքներ, որոնք էլ ավելի կկատարելագործեն խմիչքի և ուտեստի համաձուլումը։
-
Նուռով թաթախված սաղմոն․ Սաղմոնի ուտեստը հատուկ շեշտադրում կկատարի գինիի համային նոտաների վրա, քանզի այս դեպքում, երկու բաղադրիչներն էլ պարունակում են նուռ՝ պատրաստված տարբեր եղանակներով։
-
Շոկոլադով պատված ելակներ․ Չնայած, որ այս տեսակը տարբերվում է մնացած ուտեստներից, սակայն այն մնում է շատերի կողմից սիրված աղանդերը։ Իսկ այն ավելի տպավորիչ դարձնելու համար կարելի է նաև համադրել նռան գինիի հետ և ունենալ ավելի տպավորիչ ազդեցություն։
Ամանորյա գինի և համեղ ուտեստներ․ ահա թե ինչպես ենք շատերս նշում երկար սպասված այս տոնը։ Գինի պատվիրել կարող եք ինչպես այցելելով Vino&Vino մասնագիտացված խանութ սրահ, այնպես էլ պատվիրել այն խանութ-սրահի հարմարավետ կայքի միջոցով։